För att ladda hem filen så måste du logga in

Har du inget konto? Klicka här för att ansöka om loginuppgifter.

Fyll i nedan och klicka skicka för att prenumerera på vårt nyhetsbrev!


Johan lockades av ExTes ideér om framtiden

Johan lockades av ExTes ideér om framtiden

Vi satsar framåt både på produktion och personal och välkomnar Johan Berglund som sedan början av april är ny strategisk inköpare på ExTe.

- Strategiska inköp handlar helt enkelt om att koppla ihop våra inköp av råvaror och komponenter med ExTes mål om att bidra till timmeråkarnas lönsamhet, förklarar Johan Berglund. Sedan början av april är han ny strategisk inköpare på ExTe.

- Vi ska vara så effektiva som möjligt när det gäller produkternas säkerhet. Dessutom ska inköpen självklart stämma med vår långsiktiga hållbarhetspolicy och de miljömål som ingår i den.

- Man kan säga att jag arbetar i ett gränssnitt mellan vår konstruktionsavdelning och våra leverantörer.

- I samarbete med konstruktörerna formulerar vi från ExTe materialspecifikationer. Ofta har konstruktionsavdelningen redan testat en del material, som de vill titta närmare på. Mitt jobb är att gå vidare i en process med både befintliga och nya leverantörer för att hitta dem som kan leverera rätt typ av material för de produkter som våra kunder kräver.

- En annan viktig del i jobbet är förstås att hålla koll på hur priserna både på komponenter och råvara utvecklas. Oron på marknaden gör att det ibland tar andra svängar än man förväntat sig, säger Johan. Just nu är osäkerheten ganska stor när det gäller prisutvecklingen på till exempel stål och aluminium.

Johan är 42 år och har hela sin yrkesverksamma tid arbetat med försäljning och inköp, senast hos Mekanotjänst i Ljusdal, där han också bor.

- Jag har sambo och två egna barn och två bonusbarn. Barnen är 14-18 år och hela familjen är väldigt inriktade på idrott i form av bollar och motor.

Johan själv är fotbollstränare i Strands IF. – Väldigt kul, och lärorikt. Man måste lära sig hantera både individer och grupper, säger han.

ExTe har ju alltid funnits i medvetandet. Ett intressant företag, med egen utveckling av ledande produkter. Dessutom satsar företaget framåt på både produktionen och personalen, säger Johan, som förklaring till varför jobbet som strategisk inköpare lockade.

18-05-2022

Andra nyheter

Vår marknadsorganisation