För att ladda hem filen så måste du logga in

Har du inget konto? Klicka här för att ansöka om loginuppgifter.

Fyll i nedan och klicka skicka för att prenumerera på vårt nyhetsbrev!


Optimeringsguiden

Valet av olika bankar påverkar din lönsamhet.

Du som virkesåkare vet att varje extra krona som kan köras in är guld värd på marginalen. I vår Optimeringsguide ger vi exempel på hur valet av olika bankar påverkar din lönsamhet.

I guiden hittar du en beräkningsmodell där du kan lägga in dina egna siffror på genomsnittligt transportavstånd, antal lass per år och vilken ersättning du får per kilo virke. Då kan du se hur viktbesparing påverkar din lönsamhet utifrån dina förutsättningar. Med en enda typ av standardbanke kan du inte optimera din lönsamhet. För det krävs ett brett sortiment av bankar anpassade till olika transportbehov. Inom varje bankeserie kan du kombinera bankar med varierande lastkapacitet och köra in mer virke i varje lass. Genom att välja rätt timmerbankar och kombinera bankar med varierande lastkapacitet kan din lönsamhet öka ganska rejält. I stället för att bara titta på inköpspris för bankarna är det en god idé att med hjälp av optimeringsguiden se efter hur mycket högre intäkter du kan köra in.

Det är en bra grund för ditt investeringsbeslut.

Läs mer i vår Optimeringsguide.ÅTERFÖRSÄLJARE OCH SERVICE NÄRA DIG

ExTes återförsäljare finns på ett stort antal platser och antalet service-ställen växer stadigt.

EGNA PATENT

ExTe har idag många unika och patenterade lösningar. ExTes patentsymbol visar att det är något unikt som bara finns hos ExTe. Att ExTe har något som ingen annan har.

SÄKERHET ÄR VÅRT VARUMÄRKE

ExTe är världens ledande tillverkare och leverantör av timmerbankar och automatiska spännare. I mer än 120 år har vi utvecklat och levererat produkter för säker lastförankring av timmer på väg och järnväg.

Vår marknadsorganisation